Nya menyalternativ till hösten

Nya menyalternativ till hösten

Nedan ser ni de nya rätterna som Freyjas kök nogrannt har föreberett för hösten. Boka gärna bord och ta del av höstens bästa råvaror ihopsatta på bästa vis. 

Läs Emma Shields introduktion av rätterna nedan!

Foto: Sonny Tapper

Nu är det tid för svensk anka. Låren confiteras och brösten steks på kronan. Silverlök blandas med salvia, koriander och kummin, och friteras krispig. Skroven sparas till anksky med fermenterade krusbär. En go örtmajjo till det så är vi hemma.

Krämiga ärtor och bönor. Den här rätten har hängt med sen start. Toppingen har fått följa med säsongen. Just nu med råstekt majs från mina gamla hoods, örtvinägrett och puffat bovete. Tanken med rätten var att göra en svensk take på risotto. Istället för ris består vår grund av gulärta, gråärta, bondböna och quinoa. Alltihop kommer från @nordiskravara  som är ett samarbete med olika bönder där man vill odla traditionella och otraditionella grödor på ett skonsamt sätt i svenska jordar.

Sej. En ganska missuppfattad fisk enligt mig. Den kan ha skådats på diverse lunchkrogar över landet men rätt tillagad är det en favorit. Vi köper hela baddare på 5-7 kg som vi filear och portionerar. Inför servering halstras den och kommer i sällskap av grillade druvor från Vreta kloster, bakad purjolök, sugarsnaps och krämig musselsås.

Nyhetsbrev

Jag anmäler mig för nyheter, tips från Freyja och the Weekend.


Måndag 11.30  00.00
Tisdag 11.30  00.00
Onsdag 11.30  00.30
Torsdag 11.30  00.30
Fredag 11.30  01.00
Lördag 13.00  01.00
Söndag 13.00  00.00