Folket på Freyja – Vendela

Vendela

Vem är du och hur hamnade du på Freyja?

Jag är Vendela, glad prick på 22 år och jobbar som bartender, jag hamnade här för att jag sökte utveckling inom restaurangbranschen över lag. Jag var på Freyja privat med en annan bartenderkollega. Där stod Thimmy (cocktail-laborator) i baren, och vi började prata om dittan och dattan så berättade han att dom så sökte folk till sommaren, så jag gav min mejl och mitt nummer då det verkade som ett trevligt ställe med härlig energi och jag fick en minst sagt positiv upplevelse. Efter några veckor fick jag ett samtal av Jimmy Dymott som frågade om hur min situation såg ut då och kom fram till att ses och prata. Vi sågs på en arbetsintervju och lyckligt lottad så hamnade jag här.

Hur kom du in i branschen?

Tack vare en av mina föräldrar som alltid jobbat i krogbranschen, så jag har alltid haft det nära i livet. Min plan var en helt annan efter gymnasiet, jag skulle plugga vidare inom en helt annan branch, men bestämde mig för att ta en liten paus från pluggandet. Då körde jag extra som servitris hos min morbror. Aldrig varit av det sociala slaget men att jobba så nära med människor utvecklade mig enormt. Det var inte först jag åkte och säsongade på en restaurang som jag började stortrivas och kände att detta verkligen blev något för mig. Där fick jag möjligheten att både jobba på golvet och vara bakom baren, och det var bakom baren jag blev kvar.

Men du trivs nu på Freyja?

Nu trivs jag svinbra, har aldrig varit på ett ställe som fått ihop all dynamik mellan alla, det är sjukt god stämning och allt går väldigt smidigt. Det var ju många dagar under sommaren när vi hade otroligt mycket vilket var kul men också ibland kämpigt. Vissa dagar med låg energi kunde kännas tuffa från start men energin fick man snabbt tillbaka då vi var och är ett fantastiskt team som peppar, stöttar och lyfter upp varandra när det känns kämpigt.

Slutligen då, om du kom hit i egenskap av gäst, vad hade ätit och druckit och vem hade du tagit med dig?

Ja, antingen hade jag provat på konsten att trivas i mitt eget sällskap, eller så hade tagit med någon god polare, och börjat med en av våra fantastiska cocktails, i mitt fall betongjungel, väldigt fräsch och härlig att starta med. Till fTill förrätt skulle jag ta brysselkålen och bovetechips. Sen hade jag gått på tagit bläckfisken, helt otrolig. Kanske med ett glas vitt vin till det. Sist men inte minst till efterrätt hade jag beställt våran härliga Hjorton dessert och till det vårat senaste tillskott av cocktails, nämligen tangorabatt.

Stort tack Vendela!

Nyhetsbrev

Jag anmäler mig för nyheter, tips från Freyja och the Weekend.


Måndag 12.00  00.00
Tisdag 12.00  00.00
Onsdag 12.00  01.00
Torsdag 12.00  01.00
Fredag 12.00  01.00
Lördag 13.00  01.00
Söndag 13.00  00.00