Folket på Freyja – Mike

Vem är du och hur hamnande du på Freyja?
Jag är Mike, 21 år gammal, jobbade gamla riksarkivet innan, sprang på en viss Karl Ljung som driver L’Avventura som rekommenderade hit mig, så jag kom in sen start med allt det innebär.

Hur var den startperioden?
Det är mycket som går in bakom att starta en restaurang, mycket bakom kulisserna, det var otroligt mycket att få upp och bygga bar, bestämma vart allt ska stå, och hur det ska jobbas kan vara komplicerat då alla bartenders har ganska stora personligheter, men vi lyckades ta oss igenom gnabbet och fick en riktigt smidig öppning där i Mars då det var smockfullt direkt från the get go.

Hur kom du in i branschen/Varför restaurangbranschen/Hur länge har du varit i branschen?
Jag var väl rätt stökig av mig innan, klarade inte av gymnasiet, hoppade av efter fyra månader och när jag var 17 ungefär så kände jag att jag borde göra något. Började jobba restaurang och insåg att det här jobbet krävde mycket av en, det fanns inte tid att göra några dumheter på fritiden. Men det var stort med restaurang, hela teater-aspekten, att få jobba med händerna man får se resultat direkt på gott och ont från gäster. Främst är det att jag har väldigt mycket energi och det här jobbet är perfekt för det.

Går rykten om att du också gör musik?
Ja men fan det gör jag, jag som säkert alla känner att jag har en historia att berätta och det gör jag genom musiken. Man hade klassat musiken som rap, men det känns som den epitieten börjar bli lite trött med allt det innebär. Gillar man poesi så är man på samma sida som jag.

Om du kom hit i egenskap av gäst, vad hade du ätit och druckit och vem hade du tagit med dig?
Jag hade tagit med mig min tjej såklart, Elina, vi hade nog köttat förrätterna och snacksen då de är riktigt grymma här. Skulle kunna säga att sitter man i baren och inte snacksar på bovetechips och friterad surdeg så sitter man i baren fel. Dryckesmässigt så har vi grymma bartenders och de är grymma på klassiker, så jag vill ha en old fashionend och en negroni. Om man kommer helglunchen så ska man definitivt inte missa “Den lilla vackra”, vår take på en Bellini.

Tack Mike! <3 <3 <3

Lyssna på Mike’s musik på Spotify här.

Nyhetsbrev

Jag anmäler mig för nyheter, tips från Freyja och the Weekend.


Måndag 11.30  00.00
Tisdag 11.30  00.00
Onsdag 11.30  00.30
Torsdag 11.30  00.30
Fredag 11.30  01.00
Lördag 13.00  01.00
Söndag 13.00  00.00