Folket på Freyja 12.09.23 – Runnern Raul

Möt Raul! En av våra kära runners på restaurangen, tre månader färsk!

– Vem är du och hur kom det sig att du hamnade på Freyja+Söder?

Jag heter Raul, jag är 22 år, spansk och hur jag hamnade på Freyja var att jag råkade träffas på en gammal polare under en landslagskamp, Azerbadjan mot Sverige, på Friends. Så stod vi och pratade med allt vad det innebär, vad gör du etc. Han berättade att han jobbade på Freyja i disken och att de sökte lite skönt folk, så jag skickade ett mejl till Viggo, han smsade tillbaka om ett möte. Sen blev det provjobb två dagar efter intervjun, var jävligt nervös, just den kvällen hade vi också något slags rekord på antal gäster.

– Så du var helt nykläckt i branschen?

Aa exakt, nu är jag dock rätt van, men var riktigt nervös och hade en kollega som behövde hjälpa mig typ hela dan, tyckte lite synd om just Oskar just den dan med det antalet gäster, kunde verkligen ingenting, var skitnervös, var fan fortfarande nervös i typ två månader till.

– Berätta något lustigt som hänt under service!

Ja men det var några hammarbyare här och jag är bajare själv, och det var under en tid när jag försökte bli mer bekväm med att prata med gäster och vara avslappnad, och de var verkligen jättetrevliga mot mig. Kunde äntligen stå och skoja och konversera lite med ett bord så det var stort, då började det släppa lite.

– Slutligen, om du kom hit i egenskap av gäst, vad hade du ätit och druckit och vem hade du tagit med dig?

Jag hade tagit med mig min tjej Medina, tagit den grillad pluman, kanske lite kroppkakor, har inte asstor koll på drickan och vin helt ärligt men hade nog tagit en bärs eller någon drink i baren.

Tack Raul

Nyhetsbrev

Jag anmäler mig för nyheter, tips från Freyja och the Weekend.


Måndag 11.30  00.00
Tisdag 11.30  00.00
Onsdag 11.30  00.30
Torsdag 11.30  00.30
Fredag 11.30  01.00
Lördag 13.00  01.00
Söndag 13.00  00.00