Ny konst i minibaren 01.02.24

Ny konst i minibaren

Vi hängde upp lite ny konst i minibaren den 1/2 av Jesper Bror Palmqvist.

“I Utställningen visar jag tre målningar som är utförda på baksidor av skolkartor. Verken är personliga monument för ett mellanförskap, ett utforskande av kartans baksida men även en samling av referenser och symboler som tillsammans symboliserar ett mentalt tillstånd.

Under min uppväxt var dalmåleriet ständigt närvarande i min omgivning. Med en mamma från Indien uppstod ett intresse för Indisk kultur och sedan i vuxen ålder kom jag i kontakt med Indiskt miniatyrmåleri. Då slog det mig hur hur lika dessa måleriska traditioner är. Jag bestämde mig för att blanda måleriet.

Mitt mål med att blanda dessa måleriska traditioner är att lyfta fram likheterna och för att påpeka hur influerade kulturer är av varandra världen över. Skolkartans koncept bevittnar om en världsbild som villkoras av gränser och kategoriseringar. Jag vill utforska ett gränsöverskridande måleri som går emot det binära systemet och som berättar de berättelser som inte får plats i vår världsbild. Ett samhälle, en individ eller en plats kan bära på flera identiteter som samverkar tillsammans.”

Stort tack Jesper för att din konst nu pryder minibaren framöver!

Läs mer om Jesper och se mer av hans konst här.

Nyhetsbrev

Jag anmäler mig för nyheter, tips från Freyja och the Weekend.


Måndag 12.00  00.00
Tisdag 12.00  00.00
Onsdag 12.00  01.00
Torsdag 12.00  01.00
Fredag 12.00  01.00
Lördag 13.00  01.00
Söndag 13.00  00.00