Mat som ger aptit på livet

Som middagsgäst på Freyja är du i trygga händer. Chefskocken Emma Shields filosofi är lika självklar som tilltalande; att servera okomplicerad mat av högsta kvalitet. Mat som du blir glad av. Det betyder en meny som utgår från råvaror som är i säsong, en tonvikt på grönsaker och en svensk bas som adderar väl valda influenser från internationella kök. Kort sagt en meny som får dig att vilja komma tillbaka igen och igen och igen.

Snacks & bröd

Bovetechips med syrad grädde, stenbitsrom och gräslök
95
Sallad med ogräspesto och riven gravad äggula
75
Friterad surdeg med dillmajonnäs
55
Pocherat ostron från Bohuslän, med flädervinägrett
95
Lufttorkad skinka från Marsvinsholm
95
Nybakad kavring med smör från Löts mejeri
65

Förrätter

Kycklinglevermousse med rostad brioche och blåbär
125
Vinägerkokta blåmusslor, smörstekt surdegsbröd citronmajonnäs och örtsallad
155
Tartar på nötinnanlår, senapsmajonnäs, inlagd gurka och krispiga gula ärtor från Vreta
165
Gravad strömming och rökt potatis med smörsås, rödingrom, dill och pepparrot
185
Stekt svamp med mandel, svampskum, jordärtskocka och gran
145

Varmrätter

Kroppkaka med Havgus 24, mangold, bakad lök och smörad nässelbuljong
225
Krämiga ärtor och bönor med rädisor och den Hvide Dame
235
Stekt gösrygg med rapsskott, ramslök, sandefjordsås och saltbakad potatis
380
Dragonfärserad halv vårkyckling med lökkräm och krispig sallad med picklad kålrabb
315
Bräserat lammlägg, rostade morötter, krämiga linser, tunnbröd, majonnäs på libbsticka och lammsky (för 2 personer)
695

Extrarätter

30g svensk störkaviar med struvor, syrad grädde och vinägerpicklad lök
845
Stekt pilgrimsmussla med gurka, krondill och grädde
195
Fläskkotlett från Skövde med krusbär, persilja och glaserade gulbetor med friterad salvia
345

Ost

Ostsablé, ostkräm på Gammel Per och vårbroddssirap
95

Kaffegodis

Salt kola
35

Desserter

Hallonsorbet på fjolårets hallon med go grädde och salt maräng
105
Havtornspaj med syrad grädde
125
Brödkräm, glass på vinbärsblad, omogna svarta vinbär och bovete
115

Aktuellt

Nyhetsbrev

Jag anmäler mig för nyheter, tips från Freyja och the Weekend.


Öppettider

  • Måndag 11.30 – 00.00
  • Tisdag 11.30 – 01.00
  • Onsdag 11.30 – 01.00
  • Torsdag 11.30 – 01.00
  • Fredag 11.30 – 01.00
  • Lördag 12.00 – 01.00
  • Söndag 12.00 – 00.00
  • Påsktider
  • 6-9 apr öppet från 12.00
  • 10 apr öppet 16.30 – 00.00