Köttbullen omnämndes för första gången skriftligen i Sverige i Kajsa Wargs kokbok Hielpreda i hushållningen för unga fruentimmer från 1754, men när man idag talar om svenska köttbullar syftar man oftast på det recept som togs fram av den legendariske svenske kocken Tore Wretman. Wretman lyfte fram traditionerna i den svenska husmanskosten under 50-och 60-talet.
Vem älskar inte dessa små bollar, en riktig vardagshjälte som är lösningen på så många tillfällen i livet. När ungarna skriker och behöver en snabb middag-addera bara snabbmakaroner, är man en brunsås, pressgurka och lingon-tjej eller är man en spagetti och tomatsås-kille, rullar du egna, eller är det köpta som gäller, alternativen och lösningarna så många.
Vi kan bara säga grattis Köttbullen på din dag, vi älskar och hyllar dig, och vi bjuder på dig fredag den 23:e augusti hela dagen, så länge lagret räcker.