Korallpionen

Korallpionen kommer att måla Freyjas uteservering i en harmonisk höstträdgård med inspiration från restaurangens höstmeny samt egna inslag av blommor som Rudbeckia och Klockranka som har höstens mörka å vackra färger såsom orange och mörklila.

Tillsammans ska växterna få växa sig fram på takterassen och skapa en känsla av en romantisk skog högt uppe bland takåsarna. Med lugna och höstiga färger kommer besökarna få ta sig en drink tillsammans med blommor som matchar solnedgången.

Jag arbetar som muralkonstnär sen 5 år tillbaka, jag djupdyker i allt vad blommor och växter har att erbjuda oss. Jag målar blommor på mitt sätt, en blomma är nästan för vacker för att gestalta i sin perfektion. Jag blandar vår växtlighet på ett lekfullt sätt där två blommor kan bli en eller en viss blomma kanske få testa på en annan färg än vad vi är vana i att se den. Jag testar mig fram och försöker att bibehålla det extremt vackra i blommorna. Med inspiration från naturen så lär jag mig nå nytt varje dag och är evigt tacksam för att få försöka gestalta stora blommor och växter i våra offentliga miljöer. Varför nöja oss med små blommor när vi kan göra dem höga som hus?

/Malin Sparrvardt

Utställningen pågår från september

Thomas OKOK Gunnarsson

Född 1979, och är konstnär, graffitimålare, dokumentärfilmare och fotograf från Stockholm. Han är autodidakt med tidiga rötter i graffitins värld, som han även idag är en stor del av genom sitt Instagram-konto och sin YouTube-kanal TagsAndThrows – en av världens mest besökta källor för film och fotografi kring graffitins kärna – tags och throw-ups. Thomas har tidigare ställt ut i bland annat Lublin, New York, Paris, Osaka, Kyoto och Stockholm. 2019 visades en av hans dokumentärer på MoMa i New York.

På Freyja Söder har Thomas målat väggarna på takterassen, skapat illustrationer till meny och hemsida, och ställer samtidigt ut ett gäng teckningar skapade mellan 2019 och 2023. Teckningarna är skapade på syrafritt A3 med akryl, kritor, färgpennor och markers och är alla original.

Mer hittar du på hans Instagramkonto @ArtByOKOK, @TagsAndThrows
och @TagsAndThrowsSthlm.

Utställningen pågår maj - augusti

Nyhetsbrev

Jag anmäler mig för nyheter, tips från Freyja och the Weekend.