Drinkar på svenska 170

Ibland vill du bara att en grogg ska vara en grogg. Hos Freyja bjuds det på just det: generösa, goda drinkar med svenska smaker. Inga stora isbitar, inga krusiduller. Vår barchef Jimmy Dymott har samlat barpersonal med en gedigen erfarenhet. På Freyja skakas, mixas och silas den kunskapen ned till en fantastisk produkt där svensk nostalgi möter nutid, service i världsklass och ett lika passionerat som stort fokus på vad som hamnar i glasen. Skål och välkommen!

Dom här drinkarna under texten är lite kortare & kan därför uppfattas starkare o lite mer ”bart(r)endiga”, finns även en större grad av fjanteri med tekniker o sånt, så gillar man sånt är dessa drinkarna för dig.

SÖDRA Sidan
Gin från Södermalms egna Stockholms Bränneri & sen pangar vi på med en jäkla massa mynta, socker & superjuice från återanvänd citrusfrukt (blåljus & page)

Far$ta Glitter
Röda vinbär, det syrligaste av förortsbären som överlever på vilken bakgård som helst, blandas med vinbärsyra, ingefära & Patron Tequila Blanco, vi går ingenstans utan läppglans & denna drink är svaret på alla drinkbeställningar som börjar med –”Eeeehh, jag vill ha nåt surt…”

Stenad på SÖDER
Stenfruktsmedly på persika & sura äpplen som blandas med bacardi Carta Blanca, en hyllning till den mest klassy av klassiska romdrinkar Daiquiri, vår version är somrig as fuck.

Röda Linjen
Stockholms Bränneri Navy Strength Gin (57%) får ligga med svingoda färska jordgubbar tills all smak har lämnat dom & sen tillsätter vi en doft & smak av malört. (de e knas)

Bosse Larsson
Nygammal klassiker som osar av populärkultur & gammeldans. Gin från Beefeater, röd Vermouth & Campari från Italien, det heter något? Kommer inte ihåg vad just nu men sedan så dansar vi in så mycket körsbär som bara är möjligt i denna drink och låter allt bli en riktigt jäkla mazurka i ett glas.

Sunny Beach
Mynta å svenska hallon är grunden i denna version av en sommarplåga i ny skepnad, vi trycker in hallon från Stenhuse Gård på Gotland i Bacardi Carta Blanca på olika sätt, all denna smak som får alla att oooha å ahaa, blandas med räddad-lime-juice som är dopad med svinbillig mynta från Kenya, en del skulle säga att det är hallon Mojito men det är ju inget kul.

Dom här groggarna på den här raden e typ såna varianter som ska var lite mer läskande o somriga, lättdruckna, försvinnande goa, typ den vajben, det man kan kalla ”bangers”

RABALDER
Rabarber insprängd i Absolut vodka med ett iste av Söders Höjder/ rabarberjuice & sodavatten (rabarber är en grönsak)

Cykla på Gotland
Vi smaksätter de allra sista färska hallonen som plockats från Stenhuse Gård på Gotland med Bacardi Carta Blanca, kryddar dessa med fläder från Spriteriet och toppar upp med sockerdricka, ryktet är att det var denna blandning
Ingmar Bergman satt o sörpla på när han skrev både
En Passion och Scener ur ett äktenskap
(Di väis hynsi kan u värp inättlar)

Storfräsarn’
Vi tar Applejack från Amerika som är en äppelsprit ännu mer äpplig då vi dopar den med massor av svenska röda äpplen & sen toppar vi med iskall Champis. (Grosshandlare 2.0)

 

Piña som fan va?
Klassisk busgrogg i nytt format, en solkysst smekning från karibien, Bacardi Carta Blanca, Freyjas kokossocker, räddad-lime-juice, ananasi form av soda, ett stänk saltvatten från medelhavet, Piña Colada fatanada.

 

Efter maten-drinkarnas-morsa

Juffe
Konjak, Martell VS, som vi smaksatt med FIKA bönor från Johan & Nyström, gräddkola & lätt vispad romgrädde med apelsin å muskotblomma -”enda värdiga avslutet på en middag” (Kaffe Karlsson re-boot)

Knallskott 85 kr
(vi kallar oss shots)

Den Lille
Svinstark Plymouth gin & svinfräsch mynta o sur mix, får tårna att krulla sig av väbehag

Jackåkola
En Bonded Jack Daniels, dvs starkare än vanligt, vilket självklart är godare & kola-sirap (stökig Igloo-shot)

Lillfräsarn’
Applejack Bonded på 50% & syrliga äpplen, äppelpäppel

Aktuellt

Nyhetsbrev

Jag anmäler mig för nyheter, tips från Freyja och the Weekend.